Blog rasmi Aizat Amdan, khas untuk peminat-peminat yang ingin mengenali Aizat dengan lebih dekat.

Monday, 26 May 2008

Sibuk sikit


Firstly, Aizat mintak maaf banyak2 sgt, sebab Aizat busy pulak and macam takde masa nak update blog ni...

Will update soon!


Terima kasih kepada semua peminat2 yg selalu support Aizat
:)



Aizat xx

Tuesday, 13 May 2008

FAQ - Zat! Camne u boleh kurus ha?

I get this question almost everywhere I go nowadays. I wonder jugak apa bezanya diet dulu dan sekarang. Actually semasa dalam akademi dulu, Aizat yang paling sikit makan ( walaupun dlm diari I was potrayed otherwise) sebab takut berat badan akan menganggu penafasan untuk menyanyi. Aizat turunlah sikit but not ketara. So apa beza dengan sekarang? One thing for sure - DIET IS NOT EVERYTHING IN LOSING WEIGHT!! Maknanya makan, jangan tak makan. Two things yang Aizat avoid, Fizzy drinks and Rice (seminggu sekali je). Makan pulak ada timing - every 4 jam, makan small portions. Dengan diet is of course the WORKOUT/EXERCISE - 30 minit EVERYDAY!! Mentally, I tell myself I need to burn the calories I ate today. eg. 30 minutes of brisk walking will burn at least 200 calories. So what's new?? At the end of the day, I think the most important factor is our MINDSET! Apa yang really buat Aizat tekad was the fact that I lost 3 kgs in the first week selepas ikut diet/exercise diatas. Wow! It really inspired me. Kalau boleh turun 3 kg seminggu kali 8 minggu = 24 kg. and the rest is history! So kalau Aizat boleh, anyone can do it. Try it!

Sunday, 11 May 2008

hello bloggers,fans and everyone..finally,im here!!

assalamualaikum and slm sejahtera to all!..this is my first time blogging(betul ke ayat ni?)...anyways, kepada sesiapa yg nk baca ttg aktiviti2 saya or simply just want to read things that are interesting, feel free untuk teroka blog saya ini..insyaAllah saya akan cuba update every week untuk blog ini..bezanya diantara blog aizat dgn website atau forum aizat ialah korang boleh lebih kenal aizat seadanya..i'll be talking about how i feel about the music industry, my family, my work, music, life (lovelife?...ha ha ha), healthy lifestyle dan apa2 saja yang aizat nk luahkan..so ape2 pun enjoy the blog..harap korang suke dan gegarkan blog ini bila korang ada mase!!..cukup sampai di sini sahaja...assalamualaikum dan slm sejahtera semua...kasi gegar!!